top of page
fast citybike.jpg

Kennis

Succesvol een nieuwe bedrijfsactiviteit opbouwenHoe Zwitserse verzekeraar Baloise een stevige positie in de markt voor mobiliteit ontwikkelt.

Eind 2022 kondigde Baloise op haar website aan dat zij investeert in het Franse mobiliteitsplatform Vianova. Het is het meest recente wapenfeit van de Mobility Unit van deze Zwitserse verzekeraar.

Vanaf de start in 2019 was Wouter betrokken als pionier en mede-oprichter van deze nieuwe afdeling. Hij heeft in 2022 zijn opdracht afgerond.


"Het is echt uniek wat we in relatief korte tijd hebben kunnen realiseren! Het begon als een project, met een visie op mobiliteit, waar we 6 investeringscases hebben ontwikkeld, resulterend in de oprichting van Abodeinauto en investering in Ben Fleet Services. Vervolgens mochten we nieuwe collega's in het team verwelkomen en hebben we samen - in de periode met Corona en chip-tekorten - doorgebouwd aan een ecosysteem van inmiddels meer dan 10 mobiliteits-ondernemingen, onder toezicht van een nieuw opgezette Mobility Board bij Baloise, met meerdere mooie mijlpalen, met waaronder het accelerator-programma en de succesvolle lancering van GoMore in Zwitserland.


In korte tijd hebben we in een dynamische markt een innovatief mobiliteits-ecosysteem kunnen opbouwen en laten groeien.

Veel dank aan mijn Mobility Unit collega's Wolfgang Prasser (mister embedded insurance), Peter Boss (de challenger), Alice Repetti (mijn co-project manager van het eerste uur), Guillermo Forteza (sparring partner en investment manager), James Sanders (ondernemende Ecosysteem-verbinder) , Sami Peppuri (mede-nerd en Tech goeroe), Corinna Fröschke (inspirerend onconventionele communicatie-collega), het vertrouwen en sponsorship van Gert de Winter, Alexander Bockelmann en de steun van Adrian Honegger, en natuurlijk Patrick Wirth die mij voor deze mooie rol heeft gevraagd.


Dus dank aan jullie voor het mogelijk maken van deze mijlpalen!


Uiteraard wens ik het team heel veel succes en plezier met al het moois dat nog komen gaat, in alle vertrouwen dat ze dit fantastisch gaan doen!"


Met de afronding van deze en vervolgopdrachten vanuit Factor3 is Wouter weer beschikbaar voor andere (nieuwe) klanten, op het gebied van digitale transformaties en strategie, marketing programma-management, new business development en andere gerelateerde onderwerpen waar hij samen met Ies graag mee aan de slag gaat.


#consultancy #mobility, #automotive, #digitaletransformatie #projectmanagement #innovatie #programmamanagement #Factor3 #Baloise

bottom of page